kvinnor i turkiet.



vi läser om olika länder nu på genusvetenskapen. om kvinnors medborgarskap och kvinnoröreler. vi ska börja med grupparbete på onsdag. jämföra sverige, usa, tyskland och turkiet.

idag hade vi föreläsning om kvinnor i turkiet.

en kvinna som har sex innan hon blir bortgift är svår att gifta bort.
en familj i turkiet har i genomsnitt fem till åtta barn.
om då en dotter har sex innan hon blir bortgift, och inte går att gifta bort, drabbar det familjens och släktens ekonomi.

detta innebär att om en kvinna mister sin oskuld genom våldtäkt, är detta inte ett brott mot henne som individ - utan ett brott mot hennes släkt och familj.
i och med att hon blivit våldtagen och mist sin oskuld, kan hon inte bli bortgift, vilket är negativt för familjens ekonomi. däremot - om kvinnan gifter sig med våldtäktsmannen blir brottet upprätt: kvinnan blir gift och mannen blir friad.
därför gifter många familjer bort sina döttrar till deras våldtäktsmän.

för det är ju så, att det är kvinnans fel att hon blev våldtagen då våldtäkten är en konsekvens av att hon visat sin sexualitet offentligt (vilket hon inte alls behöver ha gjort egentligen. det kan räcka med att hon bara lämnat hemmets tröskel).

sjukt.
jag är arg. mycket arg.

Kommentarer
Postat av: Tessie

fan va olika vi tänker i olika delar av världen. man blir ju alldeles rädd... och arg

Postat av: Maria

skapligt otäckt. fy faan.

2007-01-29 @ 21:07:58
URL: http://m4ri4.blogg.se
Postat av: Cattis

Jag förstår att du är arg och det blir jag med när jag läser. Det är ju för jävligt!! Hur jobbar man för att ändra det här egentligen?!

2007-01-30 @ 13:26:30
URL: http://cattise.blogg.se

lämna ett avtryck här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback