road trip.



vad har hänt sen sist?

fredag: jobb. stängde linjen och korven. ibland är jag bara för snäll. får ju inte mer betalt, men man ställer upp. hoppas på gentjänster.

lördag: jobb. långlördag på ikea, vilket innebär att vi har öppet till tjugo:nollnoll. stängde linjen och korven igen. tack snälla, lotta! (men inte får man höra något sådant... nejnej.). slutade halv nio. hem, duscha, byta om. kalas hos andy. trevligt som vanligt, tack för en bra fest!!! resten är dimma... bet mig i läppen. sår under hälen (måste trampat på glas eller nåt).

         

              

söndag: jobb. korven med bodil och signe (best team ever? - oh, yeah! de brudsen är helt crazy!), slutade halv sju. hem och somna i soffan.

idag: ledig! nice! anna hämtar mig om femton minuter. road trip till värnamo - ska hälsa på lille hugin (men han är nog inte så liten längre). hemma någon gång sent ikväll.

so long!

byggninge '06.



söndag till tisdag befann vi (jag, helle och bella) oss i studsvik utanför nyköping, på en "gård" som heter byggninge. bellas släkts lantställe med andra ord (hennes mormors barndomshem).
det var jättefint och pittoreskt! och vädret var underbart!
på bilden syns alla husen (nästan) uppifrån berget, och det ensamma huset är the kellerman residence där vi bodde (jag i bellas rum, helle i jimmis och bella tog sin pappas plats som jobbade och slet i linköping).

    

det mest pittoreska var nog ändå dasset. helt underbart. dass med utsikt - det ni! där kunde man sitta länge... hehe.

         

söndagen då vi kom framåt sjutiden såg ut som följande: rundvisning. åka båt med bellas pappa (han skulle lära henne hur man körde). grillat. vin (massa vin)! kortspel med bellas mamma (bella vann, morrans. jag ledde så länge! tvåa fick jag sluta.). sen var det nakenbad i natten (runt tre-tiden sådär). mysigt.

måndagen var det båttur! bella körde. ingela var rädd. helle och jag tyckte det var underbart! ut till en ö där vi solade och badade. och grillade korv. med var också bellas moster ylva med man anders och dotter bea. även den lilla minitaxen abbe fick följa med (tio veckor gammal, och så söt!).

              



måndagskvällen blev det en tur till trosa. skulle äta glass och titta på båtar. men precis då vi skulle beställa så brakade helvetet lös! blixt och dunder. nästan läskigt (eller jag tycker det var det, är ju rädd för åskan). så vi stod under ett tak och åt glass (mycket gott!). sen slutade det regna, men det mullrade fortfarande.

         

helle och jag hittade vår nya arbetsplats (som tyvärr var stängd), hehe:



valde att käka mat i trosa istället för att laga hemma, pizza blev det. hemma igen runt tio-tiden. lite vin. sen sängen.

tisdagen var det strålande väder! stranden var det som gällde! helt underbart!
vi fick se orm i vattnet, och sork i vattnet! den var så söt. simmade och sprang på stranden (dyngsur). antaligen jagad av ormen kom vi fram till, för den hade fart som om det gällde liv eller död. stackaren.

    

en helt underbar minisemester! och jag ville inte åka hem (åkte runt åtta på tisdagkvällen. jobb idag och flera dagar framåt. uschans!).

snart bär det av!



sitter och väntar på att de andra flickorna ska plocka upp mig.
de kommer nog om en halvtimme eller så, skulle jag tro. pratade med helle nyss.
vi hoppas att det bra vädret håller i sig, två heldagar på stranden blir det nog, och antaligen en tripp till trosa också. det kommer bli så skönt! komma bort från allt och ha "semester", i tre dagar.

igår var det lite kalas hos mig. anna och jag satt och pimplade vin. mika och fredrik kom förbi en sväng. sen gick vi ner till stan, tog stämpel på platens. och sen promenerade vi vidare hem till bella. jag utan skor, för anna hade skovskav, och snäll som jag är lånar jag henne mina skor (jag kommer inte i hennes) och går barfota. enda kravet var att hon tvättade mina fötter, och det gjorde hon sen i bellas handfat. haha. inte i ett alltför nyktert tillstånd... hmm...
sen gick vi tre in till stan runt ett-tiden. men det blev inget mer platens. det blev en pizzafive tastes och sen betalade anna taxi hem (hon kunde inte gå i sina skor och gick inte med på att jag promenerade barfota hem, även om det inte gjort mig något. jag tycker om att gå barfota.). men taxi är ju skönt det också - särskilt då den är gratis. hehe.

måste bara publicera den här lilla serien, för att den är så klockren. och för att sådär är det. varje kväll man är ute. eller?

beer

nu ska jag packa i det sista i väskan och sen drar vi till byggninge. jag, bella och helle.

exhausted.



så då var det avklarat!
igår var min sista dag på min åttadariradvecka. puh! haft enbart långa stänga-pass denna vecka. igår kände jag av hur trött jag var. ojoj, vad fel det blev i kassan hela tiden.
nu är jag ledig fyra dagar. underbart!

i torsdags var jag och såg pirates.
johnny depp.
behöver inte säga mer.
och vad är oddsen att alla ser den filmen samma kväll, samma tid?!

var i stallet igår efter jobbet.
hästen var helt tokig!
till en början var både jag och anna säkra på att en utav oss (minst) kommer flyga av.
men vi satt kvar och hon var snäll. bara extremt stressad. och brunstig. trodde valackarna och stoet i andra hagen var fina hingstar. haha. så fel man kan ha.
men om man inte visste att virran var ett sto, skulle man definitivt ta henne för en hingst. helt tokig.
men så fint hon gick! det var mäktigt!
får försöka tajma in tävlingar just då hon är högbrunstig, tror jag. då vinner vi allt! hehe. förutom western kanske...

idag:
tvättstugan i morse. klockan sju. gäsp. inte får man sova ut då man är ledig, inte.
väntar på att anna ska sluta jobba nu, så hon hämtar mig. vi ska till stallet. of course.
hem till henne så hon duschar och byter om.
hem till mig.
laga mat.
jag duschar och byter om.
sen är det kalas!
jag, anna och bella. mys!

imorgon:
drar jag, helle och bella till bellas släkts lantställe utanför nyköping (studsvik); byggninge.
ska bli så skönt!
hoppas på fint väder vid kusten så vi kan sola och bada. kommer hem sent tisdag kväll.
min enda "semester".

nähäpp - nu ska jag byta om till ridkläder!

markuz takes off.



fredagen den femtonde juni var det avkedskalas för markuz hemma hos fredrik.
jag och mika gästade efter stallet (och dusch såklart), men festade inte. mika äter värktabletter och är sjukskriven. jag var trött och hade precis påbörjat min åttadagarirad-vecka på jobbet. men vi kom självklart för att säga hej då.
med på festen var även isabelle och hennes kompis vad-hon-nu-hette, ella tror jag.
och vi kom inte undan kameran. den där markuz är en hejare på att ta kort. ungefär etthundranittio bilder finns från kvällen. somliga värre än andra. haha.
här får ni ett litet smakrpov på hur det såg ut:

               


i och med att jag och mika inte festade, blev det mycket sittande framför datorn.

jag visade en bild på mig och claes dessutom. den tog markuz kort på. haha.


              

sen hade jag, mika och fredrik gangbang i soffan.

         

en trevlig kväll! mika och jag begav oss hemåt runt tvåtiden. isabelle och hennes kompis gick strax innan.
bye bye, markuz! hoppas vi ses snart igen! =0)


i search for you everywhere.



prince


give me inspiration.



åh, ge mig inspiration!
jag är fylld av så mycket, men jag får inte ut någonting.
jag vill skriva.

jag vill skriva som jag gjorde förr.
men orden finns inte längre.
jag säger som du, annika.

men en dag ska jag också skriva en bok!
det ska jag!
jag vet inte vad den ska handla om.
jag vet inte vart jag ska börja.
men jag ska skriva en bok.

jag vill skriva dikter.
jag vill skriva noveller.
och jag vill få tillbaka känslan för ordens makt.
det enda som kommer till mig emellanåt är små ord och fraser. inget helt. inget färdigt.
bara kladd.

men en dag ska allt kladd bli en bok. och då får ni köpa den i affären. och säga att ni kände mig.
jag vill bli berömd skribent. författarinna. poet.
på heltid eller vid sidan om ett annat arbete.
men jag ska skriva en bok. det ska jag.

previous days.



nu var det ett tag sedan sist.
vad har hänt i mitt liv då?

TISDAG: ledig. tvättstuga på dagen. skulle haft ikea-partaj i trädgårdsföreningen. åkte till fredrik lite en timme innan vi skulle ses. drack några öl. sen kom regnet. det vräkte ner! så vi satt hos fredrik istället. några tappra som kom trots nederbörden: fredrik, markuz, jag (vi tre som slapp regnet), helle, signe, marita, neda, johan. signe och neda drog lite tidigare. vi andra var kvar. drink efter drink. öl efter öl. kalaspackad (igen). men kul var det!


ONSDAG: jobbjobbjobb. stallet med anna. rida virran. förfest på hagmarksgatan. jag och bella joinade utan att festa. var där någon timme och umgicks med de andra festglada människorna. sen drog de till stan och bella följde med upp till mig. snacka lite skit. sova.


TORSDAG: ledig. lunch med anna hos mig. stallet. rida virran. myyys! sen på kvällen var det re-mix med bella! vilken kväll! och alldeles alldeles gratis! tack vare magnus som satte upp oss på gästlistan och lite övrigt flyt, kom vi in gratis. dansade massor. gick till baren och skulle köpa öl för de pengarna vi sparade vid entrén. en snäll kille bjöd oss på varsin. snackade lite med honom för att vara sociala. sen gick vi och dansade igen. bugg så klart! vad annars på harrys? sen var det dans fram till halv tre-tiden. sen mötte vi upp rasmus och gick till kebabbaren och käkade (för de pengarna vi då tjänat in TVÅ gånger den kvällen. nice work!). tack för kvällen, bella! wonderful!


FREDAG: jobbjobbjobb. stallet med bella och mika. alla red virran. världens sötaste häst. anna är i uppsala över helgen så jag tar hand om den lilla hästen! fest hos fredrik. avskedskalas för markuz. mika och jag festade inte. eller jag drack tre öl för att jag var "tvungen", markuz bjöd ju. hem runt halv två. trött.


LÖRDAG (idag): jobbjobbjobb. disken. gick skitbra idag! vilket team! jag, boddan, elin och även anna. good work, girls! ser fram emot morgondagen. hem från jobbet. laga mat. prata med sarah. kom aldrig till stallet för ingen kunde skjutsa. till syrran runt nio-snåret tillsammans med bella. gratta henne på sextonårsdagen. vi såg på film. kom nyss hem.

I MORGON: väntar jobbet. stallet. och sängen! lider av sömnbrist.


lunch.



idag ska jag göra lunch åt anna.
hon jobbar i stan och har en timmes lunch. frågade om jag ville komma ner till stan och luncha med henne, men jag har inte råd att köpa mat ute men har en jävla massa i frysen. så jag bjöd helt enkelt hem henne till mig på lunch vid klockan tretton!
ska ner till ica snart och handla lite lök och grädde.
det blir någon form av kycklinggryta med ris. hoppas det blir gott.
får se om jag kanske handlar lite glass till dessert. mums!

sen har jag lite tid att döda.
men ska ner till stan någon gång runt fem för att leta födelsedagspresent till lillasyster. vet inte alls vad jag ska köpa.
sen är det stallet vid halv sju som gäller.

hem och duscha.
ner till bella.
dricka öl.
re-mix (harrys/bk).
yeah!
hoppas fredrik och markuz hänger på också, får se vad som händer.

framtiden?



ledig idag. men vädret är inte sådär jättetoppen. städar, diskar och tvättar istället.
men det behövs ju också.
är dock väldigt bra på att göra annat än det jag bör göra. typ sitta här, se på tyra (som jag inte tittar på annars) och fixa med mitt fotoalbum som aldrig vill bli klart. nu tog dessutom fotohörnen slut. morrans. så jag måste väl ta fram dammsugaren nu då...

framtiden.
ja, vad händer?
jag kom in i örebro, andrahandsval, på pa-programmet - men vem vill bo i örebro?!
vet inte om jag vill gå programmet så gärna att jag kan tänka mig att flytta dit. får se i vår istället.
är 60e reserv i uppsala. får väl se hur jag ligger till efter andra urvalet. ligger jag fortfarande långt bak tackar jag nog nej till en reservplats, vill inte panikflytta. planera hösten med jobb och sådär istället. leta lägenhet i uppsala i lugn och ro och söka jobb och sådär. får se.
vet inte hur jag tar beskedet riktigt.
en del av mig ville komma in så jag verkligen hade en anledning att flytta.
medan en annan del inte ville så jag kan slappna av lite. flytta i lugn och ro. säga upp lägenheten och så vidare. jobba, kanske spara lite pengar (dream on, tänker nog ni som känner mig nu. haha.).
blir nog en resa i höst i alla fall. om jag inte kommer in, vill säga.
thailand eller vietnam eller något sådant. bara semester. tre veckor. skulle vara skönt.
vem följer med?

nu står min lille dammsugare och väntar. han vill rastas. jag har dock ingen lust alls att rasta honom. men det skulle var skönt att få bort allt grus i hallen (blir lätt skitigt då man börjar vara i stallet igen).
köpte ett par nya ridskor igår fast jag inte hade råd. men fick de tvåhundra kronor billigare! tack jenny i fredriksborg (och tack anna)! red i dem igår. skönt. alldeles för varmt med ett par graninge ridstövlar.

sjukling.



woho. tvåhundra besökare. etttusenfyrahundranittiosju sidvisningar. inte så illa.

har inte så mycket att förtälja om helgen. det har inte hänt så mycket  eftersom jag har legat i sängen och mått dåligt. usch.
det började i fredags kväll. illamående, matt i kroppen, halsont, feberkänningar (hade säkert feber, men har ingen termometer så jag kan inte kolla). men det var bara att jobba i lördags i alla fall! på mezzo. de har ju ingen att ringa in där och det var bara jag, claes och johanna den dagen. behövdes en tredje, så en alvedon senare var jag på jobbet! tur att det var hyfsat väder hela dagen och inte alltför mycket att göra. kom en rush då det började regna, men det klarade vi galant!

sjukanmälde mig igår och idag.
men idag mår jag så mycket bättre.
bara halsont men det kan man leva med.

var med anna i stallet igår.
verena!
världens bästa häst!
anna tyckte jag behövde lite frisk luft. men jag skulle inte göra någonting, bara titta på. och det gjorde jag tills anna frågade:
vill du inte rida lite? jag ser att du är lite sugen...
och det var jag ju! har inte ridit virran på över ett år!
så svingade mig upp i sadeln i gympaskor och shorts (inget jag rekommenderar i lädersadel. ajaj.) och red tio minuter kanske. samma häst. samma underbara häst!
men hon går bättre nu i höger varv. mycket bättre.
men jag har inte ridit ordentligt i över ett år! bara tre-fyra turer i skogen.
inte hård träning på ridbana.
men det sitter i. någonstans. det är väl som att lära sig cykla. har man en gång lärt sig, glömmer man inte.
blir en tur till stallet ikväll också, och då ska jag rida längre! mys.
det finns en underbar shire-häst i det stallet. han är bara fyra år men redan enochåttiotre i mankhöjd! han kommer bli S T O R ! jättefin och jättesnäll. jag är förälskad. hihi.

nu ska jag kanske försöka städa lite. diska, kolla om det finns tvättstuga.

lars winnerbäck och hovet - linköping '06.



underunderunderbara lasse!
och hovet.
vilken konsert!
T A C K !

LW1

igår var jag och ungefär 9,200 andra linköpingsbor på stångebrofältet och såg sommarens bästa konsert.
det var drag och mys på samma gång. och alla kan alla texter. vilken känsla!



saknade dock några låtar. eller alla låtar han inte spelade om jag ska vara exakt.
men de som fattades mig mest var ändå kom änglar och gråa dagar.

jag gick dit tillsammans med helle, lillasyster tina, emma, claes och henric.

                   

    

lite bilder från konserten (ett videoklipp kommer så fort den funktionen fungerar på bloggen igen):

              

         

lasse verkade ganska tagen av publikstödet. han såg nästan rörd ut.


onsdagspartaj hos fredrik



i onsdags var det kalas hos fredrik på djurgårdsgatan.
han gästades av markuz (så klart), mig, mika, bella, rasmus, isabelle och carro. ett glatt gäng som hade mycket roligt och trevligt ihop!
resultatet för min del var mycket enkelt - kalaspackad. med betoning på både "kalas" och "packad". ujujuj. när någon frågar om det var roligt, kan jag inte svara. jag vet inte. det är illa. eller jo, jag vet att det var roligt, men jag minns typ ingenting från det att vi kom ut.
så går det då man inte ätit ordentligt under dagen. ajaj.

och när jag fick bilderna väcktes fler minnen till liv.
krossade glas. pusskalas. lapdance. ojoj.

              

              

              

    

ett fint kort på hakepi lyckades jag (eller bella) också ta... hmm. illa det här.
(antagligen efter det att jag druttat omkull på golvet och skänkt underhållning till de som åt...)



baksmällan igår ska vi inte heller prata om.
vaknade femton minuter innan jag började. tjugofem minuter senare stämplade jag in.
full.
käkade en bakad potatis. diskade. det gick bra.
tills golvbrunnarna skulle städas.
illamående till max! usch och fy och blä.
men fick sluta tidigare. men inte på grund av det, utan för att jag skulle på konsert.

sunshine.



ute skiner solen och jag ska jobba idag. det är segt.
men igår var jag ledig.
jag, bella, helle och rasmus drog till vadstena och badade. vätternbadet. jättefint, men långgrunt.
mycket barnfamiljer och inte överfullt heller. inte som varamon. och inga spännisar. det är ett plus!
så nu har man fått tillbaka lite utav brännan man fick sig på hultsfred.
men nu ska jag vara instängd i sex dagar igen. work, work, work.
mezzo på lördag igen. annars ikea.

till ferm och coffee: jag ska till knippla tillsammans med ikea linköping. ni lämnade ingen mail-adress så jag kunde inte svara er personligen, men hoppas ni läser min blogg! så vi ses där nere!

ib reunion




i måndags försökte jag dra ihop lite gamla gymnasiekompisar till en träff igår. men som vanligt så svarar inte alla... men vi var några tappra som dök upp!
jag, cissi, sandra, emma, jacob och wynand satt på storan igår kväll och snackade massa skit. mycket minnen och framtidsplaner och sådär. det var mycket trevligt. kul att höra vad alla gör och inte gör och borde göra. hehe. johanna p kom förbi en sväng också, men hon hade bråttom iväg så hon stannade bara en stund, men det var kul att träffa folket igen!
ingen mat resulterade i att jag blev lite "salongs" på fyra stark. illa. men det var ju trevligt det också! hehe.


                   


              


party! party!



lördagen den 2 juni var det fest hos mig.
vi blev ett glatt gäng:
jag, sarah, krish, nima, fredrik, emma, bella och de tre nyhemkomna bruttorna lottie, hella och emelie (som alltså har backpackat sig runt australien och thailand och sådär). bruna och vackra var de!

det var en konstig kväll, som vanligt då krish och jag festar.
som vanligt blir vi riktigt på lyset och hittar på dumma saker.
men krish tar ju priset som lägger sig mitt framför ett övergånsställe helt utan anledning!
skumt.

träffade massa folk jag kände. kul!
wynand sprang fram. visste inte alls att han var hemma, han pluggar ju i sydafrika nu - flyttat tillbaka hem. det var roligt.
och en massa av hans kompisar. kul att se dem igen. och de verkade glada att se mig också. kändes skönt att prata lite.

kvällen fortsatte på platens för min, sarahs och fredriks del. de andra tjejerna försvann till platå respektive bk.
krish och nima som är lite små försvann till 55:an och sen spydde krish tydligen ganska mycket hos nima framåt natten. tur att hon inte sov hos mig. haha.

lite bilder från kvällen:

               

          


work & party.



det gick jättebra att jobba på mezzo igår. det var dock inte mycket folk så egentligen var jag ganska överflödig där, men det gav mig ju chansen att lära mig allting. så nu kan jag kassan, jag kan värma mat och jag kan göra kaffedrinkar! ;0) och lägga upp allting snyggt på tallriken. han ville dessutom att jag skulle jobba mer om jag jag kunde. kanske nästa lördag redan. bra med två jobb. jag skrev upp alla dagar jag inte jobbar på ikea i sommar och sa att han kunde ringa då om det krisade. det blev väl en till två dagar i veckan. sen kom jag på att det kanske innebär (om jag har tur i oturen) att jag får jobba varje dag hela sommaren. men, men. pengar måste man ju också ha. hehe.

i går var det mys med lillasyster. det var... mysigt =0) mat på la'scala och sen film hos mig. sen somnade jag i från henne någon gång där på natten, men det var nog bra. jag började ju jobba klockan åtta i morse. rise and shine klockan sju:nollnoll. usch. och sen låg hon där i soffan och sov så mysigt då jag var tvungen att gå. usch. lite avis var jag.
lugna dagen på ikea idag i alla fall. inte mycket folk. en liten lunchrusch men det var allt. har slevat köttbullar och skurit kotlettrad för glatta livet. haha.

ikväll kommer det folk hit. cirka tolv personer. sen är det utgång.
så nu måste jag sätta fart. bädda sängen, diska, bära ner sopor och in med mig själv i duschen!
sen är det bara att öppna första ölen och ta det lugnt.