eurovision song contest.



lugn dag idag. lite seg efter kalaset igår.

åkte ner till päronen vid fem-tiden och spanade in nya köket. det är verkligen skitsnyggt!
sen gick jag över till jenny vid halv åtta och kollade på esc tillsammans med henne och challen. mycket trevligt. vi ägnade all tid åt att klaga på allt från sång och text till land och kläder.
men allvarligt - vad var det för låt som vann egentligen?!

ola och gänget - vi är inte besvikna på er ändå, för ni var faktiskt bäst!

(mina övriga favoriter var frankrike och finland.)

Kommentarer
Postat av: Stina

skitlåtar allihop tycker jag :p

Postat av: lotta

Stina: hehe. jag tycker nog det fanns en del bra. men sen är det alltid svårt att säga om en låt är bra eller dålig då man bara hört den en gång. en del låtar blir bättre efter ett tag. =0)

2007-05-13 @ 13:34:34
URL: http://elvin.blogg.se
Postat av: sandra

jag diggade också frankrike!

2007-05-13 @ 16:09:55
URL: http://ollikk.blogg.se
Postat av: lotta

sandra: yeah! den var jättesöt den låten! satte sig på hjärnan direkt!

2007-05-13 @ 17:07:48
URL: http://elvin.blogg.se
Postat av: Bruce Wayne

Jag tycker bara att den här bloggen handlar om vem som var fullast (ju fullare man är desto roligare har man ju)
Vet att jag inte behöver läsa den, men tycker bara att den här bloggen speglar ett ganska tragiskt liv, eller så har jag bara fått helt fel uppfattning.

2007-05-13 @ 19:26:12
Postat av: lotta

Bruce Wayne: ja, vad ska jag säga? personligen tycker jag inte att jag har ett tragiskt liv, men du får tycka det om du vill - om du nu dömer mig utifrån min blogg.
jag skriver om saker jag gör och vad som händer för att kompisar runt om i sverige och världen ska "ha koll" på mig. visst blir det då mycket skrivande om fester, då jag är en väldigt festglad person, precis som mina vänner. men att utifrån det säga att jag har ett tragiskt liv, vet jag inte om jag tycker är rätt.
kan det vara så att du bara läser under festkategorin och missat en del andra saker?
om det är så att du enbart läser bloggen för att se hur tragiskt någon lever, så tycker jag du kan sluta att läsa här, då jag faktiskt inte alls har ett tragiskt liv - tvärtom.

2007-05-13 @ 19:37:52
URL: http://elvin.blogg.se
Postat av: Bela

Nä, jag hejade inte på Sverige alls. Hade gissat på att dom skulle komma på typ omkring 15:e plats efterssom låten var kass, och jag hade ju rätt. Däremot hade jag aldrig gissat på att Lotta Bromé/Harry Potter med tillhörande lebbkör (förlåt) skulle vinna hela kalaset. Inte heller att ett gäng människor inplastade i silverfolie skrikandes "i want to see russia goodbye" eller nått skulle komma 2:a. Fast det hade varit bra mycket trevligare om dom vunnit istället, dom var åtminstone underhållande att se på haha. Det roligaste är ju att läsa tidningsrubrikerna idag "Schlagern är död". Fan vad Sverige är dåliga förlorare ;)

Mina favoriter: Finland, Frankrike, Ungern, Georgien (tror jag)

2007-05-13 @ 23:17:10
URL: http://bela.blogg.se
Postat av: Bela

Nejmen, har du fått ett bloggtroll?
Tips: Ignorera

2007-05-13 @ 23:18:04
URL: http://bela.blogg.se
Postat av: lotta

Bela: jag tycker iofs inte att det spelar någon roll vilken sexuell läggning man har, men låten var verkligen inte bra! jag förstod inte hur den kunde vinna.
jag tycker arks låt var riktigt bra (även om ola har gjort så många bättre låtar). men frankrike eller finland förtjänade förstaplatsen. in deed.
och haha, ukraina var rätt så roliga! jag hade hellre sett den som vinnande bidrag. extremt annorlunda och kul att titta på (även om de absolut inte var med på min topp tio-lista, förrän mot slutet då de kammade hem poäng efter poäng, då hade de gärna fått vinna för mig).
men nej, jag tycker inte rätt låt vann.
haha, japp det har jag! ;0)

2007-05-14 @ 00:28:12
URL: http://elvin.blogg.se
Postat av: Bela

Jag vill bara poängtera att jag inte har någonting emot homosexuella människor what so ever (har flera homo och bikompisar), men det där vinnarbidraget och framförandet var bara så stereotypt lesbiskt på något vis vilket är komiskt med tanke på att tjejen som vann inte ens är homosexuell. Ändå är publiken efter att ha sett hennes bidrag i tävlingen övertygade om att hon är det. Lustit ;). Men plusspoäng ska hon få, för att hon visar att en vinnare inte behöver vara supersnygg och anspela på sex hela tiden. Jag hade blivit jättearg om Ryssland med porrtjejerna vunnit.

2007-05-14 @ 19:53:24
URL: http://bela.blogg.se
Postat av: lotta

Bela: haha, jag håller med dig om det där med ryssland. det var verkligen illa. och jag håller med om att det är skönt att någon som inte anspelar på sex vinner. (och jag förstod att du inte hade något emot personer med annan homosexuell läggning! så du vet ;0)). däremot skulle jag väldigt gärna vilja veta vad serbien sjöng om. texten kanske var urkass? =0P

2007-05-14 @ 21:36:29
URL: http://elvin.blogg.se
Postat av: sandra

min mamma kollade på finsk teve och där hade dom textat alla låtar till finska. så hon gillade det vinnande bidraget eftersom hon fattade vad hon sjöng. men min mamma har å andra sidan ingen vidare musiksmak =)

2007-05-14 @ 22:32:46
URL: http://ollikk.blogg.se
Postat av: lotta

sandra: haha. vad ballt. att de hade textat låtarna! då vet man ju vad de handlar om iallafall! kan hända var det vinnande bidraget jättebra om man hade förstått texten. så det kanske inte enbart är din mammas musiksmak ;0) hehe.

2007-05-15 @ 00:04:43
URL: http://elvin.blogg.se
Postat av: Bela

Här kommer en översättning från första versen och refrängen av låten: I can't close my eyes
The empty bed chases sleep away
And my life is melting away
And it's disappearing quickly, in a split second

It seems I'm losing my mind
As I don't even notice reality
I still love you
I still trust you blindly

Like crazy, I don't know where to go
I'm afraid of a new love
And the days are like open wounds
I don't count them anymore

Prayer, like ardour on my lips
Prayer, just your name, instead of words
Heaven knows, just as I do
How many times I've repeated this
Heaven knows, just as I do
That your name is my only prayer

2007-05-15 @ 02:45:54
URL: http://bela.blogg.se
Postat av: Bela

Vaaa? Sandra; Skumt att dom kunde texta tävlingen med tanke på att den var direktsänd, men hon kanske såg reprisen? Känns lite vågat även om det finns ett manus att sätta textning, vem som helst kan ju glömma bort sig och säga/sjunga fel eller så.

2007-05-15 @ 02:48:12
URL: http://bela.blogg.se
Postat av: sandra

nä jag är ganska säker på att det var finalen. jag kan ju alltid fråga henne, haha.

2007-05-15 @ 09:16:23
URL: http://ollikk.blogg.se
Postat av: lotta

Bela: jaha, var det SÅ den hette i översättning? =0P
tack så mycket! den säger mig lite mer nu i alla fall ;0) skulle vara roligt om det spelades in en engelsk version också, så man även får HÖRA den! säg till om du hittar en sådan! =0)

Bela & sandra: det kan mycket väl ha varit i direktsändning. även om de satt textremsorna i förväg på låtarna, så är det ju inte så ofta man sjunger fel och sjunger man fel så märker man ju inte det om man inte kan språket i alla fall. så låtens riktiga budskap kanske till och med når fram bättre då ;0) hehe.
tycker i alla fall att det var coolt av finnarna att göra så =0) creds till dem ;0)

2007-05-15 @ 12:39:05
URL: http://elvin.blogg.se

lämna ett avtryck här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback